HÅNDANALYSE SOM VEJVISER

Ikke mange ved det, men karriererådgivning via en håndanalyse fremmer fokus på dine naturlige instinkter. En håndanalyse giver dig samtidig vished om dine egne evner og potentialer.

Dine aftryk siger exceptionelt mange ting om dit livsformål, dine evner og også dine udfordringer. Derfor er en analyse af dine hænder en fantastisk øjneåbnende metode. 

Gennem mange år har jeg arbejdet med karriererådgivning i en kombination med håndanalyse. Det er ikke et nyt fænomen, at en analyse af hænderne giver indblik i de individuelle personlighedstræk. Men ikke mange tænker over, hvor meget en analyse af håndens linjer og aftryk afspejler de faglige kompetencer. Her bliver de fleste overraskede over at finde ud af, at de bærer på uudforskede evner. Evner der kan have alverdens betydning for karrieren – og især karrierevalget.

håndanalyse København Sjælland

Hvilket job passer til mig? Har jeg valgt det rigtige job?

De fleste har på et eller andet tidspunkt stillet sig selv spørgsmålet ‘Hvilket job passer til mig?’. Men det er efterhånden også mere reglen end undtagelsen, at man, efter at have taget et karrierevalg, spørger sig selv ‘har jeg valgt det rigtige job og det rigtige erhverv?’.

Du lever kun dit liv én gang, og så er det deprimerende, at skulle stille sig til tåls med en karriere og et job, som man ikke er begejstret for. Ingen har lyst til at bruge årevis af sit liv i et job, hvor man ikke føler nogen tilknytning eller passion for arbejdsopgaverne.

Står du foran en skillevej, eller er du i tvivl om, hvorvidt du har taget det rette karrievalg, så kan en håndanalyse give dig den nødvendige afklaring.

Håndanalyse til karriererådgivning - hvordan fungerer det?

En håndanalyse kan bruges som karriererådgivning ved at give dig indsigt i dine unikke potentialer. Analysen vil helt sikkert fortælle dig ting om dig selv, som du allerede ved. Men du vil også få øjnene op for helt nye og ubevidste sider af dig selv.

Det er samtidig et værktøj til at be- eller afkræfte de tvivl og ængstelser, du bruger tid på i din dagligdag. Både i relation til karrierevalg og dine private omstændigheder. Linjerne vil afsløre, hvad du som person har svært ved at tackle. Og ikke mindst; hvordan du kan blive bedre til at tackle visse situationer.

Hver en linje i din hånd, fortæller noget specifikt om dig i forhold til din nuværende sindstilstand, men især i forhold til dine personlighedstræk. Det er dine personlighedstræk der i sidste ende afgør, hvilket karrierevalg du bør tage. Derfor er håndanalyse et ideelt værktøj til karriererådgivning.

Fordele - helt konkret:

 • Den indsigt du får, er med til at gøre dig mere effektiv og målrettet
 • En analyse kan booste dine indsatser og give dig bedre resultater
 • Analysen giver dig indsigt i skjulte (latente) sider af dine arbejdsevner og din personlighed
 • Ved at arbejde med et formål øger du din egen trivsel og moral på arbejdspladsen
 • Håndanalyse forbedrer din indsats i et team, fordi du får en dybere indsigt i din egen rolle
 • Du får en fornyet lyst til kreativitet, og får mod på at tænke mere ud af boksen 
 • Du finder ud af, om du skal tage dit karrierevalg til genovervejelse. Hvis det er vejen frem, får du indsigt i, hvilken jobtype din unikke personlighed er mest egnet til
 • Du finder ud af hvilke konkrete ting, du som person har svært ved at håndtere

Alt sammen er noget, vi taler om i fuld fortrolighed.

Hvordan laves en håndanalyse?

Ingen har ens håndlinjer eller -aftryk. Kun ved at nærstudere og analysere gennem mange år, kan man udføre en brugbar håndanalyse.

En håndanalyse foregår, ved at jeg næranalyserer linjerne i dine hænder, undersøger dine hånd- og fingeraftryk. På den måde kan jeg se den overordnede sammenhæng.

Ud fra en kombineret analyse finder du ud af:

 1. hvad du er ekstraordinært god til (dine potentialer og evner),
 2. hvad du burde arbejde mere med (her kommer der altid ubevidste temaer og ting frem)
 3. hvad der påvirker dig som person – både erhvervsmæssigt og privat
 4. hvordan du kan gøre en forskel og forbedre din livskvalitet og dine karrieremæssige resultater

Karriererådgivning gennem en håndanalyse er bedre end personlighedstests

Mange bruger personlighedstest for at blive klogere på sig selv. Personlighedstests anvendes ofte i forbindelse med karriererådgivning. Men den type test er sjældent brugbare uden en dybere forståelse af sig selv. Eller hvis testen er et led i et udvidet udviklings- eller rådgivningsforløb.

En håndanalyse er ikke baseret på det, du selv mener og siger. Og så er den konsistent. På den måde giver dine unikke fingeraftryk og håndlinjer mere dybde og viden omkring:

 • formål
 • særlige evner
 • udfordringer
 • potentialer
 • og ikke mindst; din tilgang til både private og erhvervsmæssige anliggender.

Er du skeptisk?

Det er ingen hemmelighed, at mange er skeptiske i forhold til det faglige ved en håndanalyse. Det var jeg også, inden jeg afprøvede det. Men de resultater jeg fik, viste sig at være helt spot on, og jeg har brugt dem gennem min karriere siden.

Gennem mit arbejde med analyse af hænder som en del af mit virke som karriererådgiver, er hver eneste af mine klienter gået herfra med større selvindsigt.

Er du interesseret i mere information om, hvordan og hvorfor en håndanalyse kan gavne dig, din karriere og din livskvalitet (og måske få din skepticisme til at forsvinde), så kan du læse artiklen i Forbes (på engelsk). Her belyses også, hvordan håndanalyse kan hjælpe flere i samme virksomhed (som forretningspartnere), ved at give indsigt i hinandens styrker og svagheder.

Baggrunden for arbejdet med håndanalyse og karriererådgivning

En håndanalyse er en videnskab. Det kræver mange års praktisk erfaring, at lære at  analysere fingeraftryk og hænder for at kunne anvende resultaterne i forløb med karriererådgivning.

Jeg er certificeret IIHA håndanalytiker (læs mere om denne uddannelse her), ligesom jeg er karriererådgiver og certificeret erhvervs- og livscoach.

Gennem mange år har jeg arbejdet professionelt med karriererådgivning og forskellige aspekter inden for profession og personlig kompetenceudvikling. Ud fra personlige erfaringer med håndanalyse, fik jeg øjnene op for, hvordan det var et overordentligt stærkt supplement til mit arbejde med karriererådgivning. Derfor kombinerer jeg de to fag.